YEVELİ PDF Yazdır e-Posta
Administrator tarafından yazıldı.
Pazartesi, 16 Kasım 2009 12:52

Yeveli köyü üç mahalleden oluşan kalabalık bir köy konumunda yıllarca Mesudiyede adından söz ettirmiş bir köy olmasına rağmen şu an Yeveli köyü 150 haneden 6 haneye kadar düşmüş ama yazın yeveli köyü  yazın gurbetteki köylülerimizin köye dönmesiyle kalabalık bir köy olmaktadır.Yeveli köyü eskiden beri okuma aşkına  gençlik hep  değişik illerde kumaya gitmişler sonuçtta diplomasını alan yurdumuzun değişik vilayetlerinde görev yapmaya başlamışlardır.1994 ve 2002 lılları arasında derneğimizin yapmış olduğu bir çalışma sonunda 68 vilayette bir yeveliliye rastlamak mümkündü ama artık yeveliler Ankara-Samsun-Ordu -Bursa-İstanbul illerinde ikamet etmeye başlamışlardır.Yeveli köyünde altyapı fopestik olarak tamamlanmış olup, her evde içme suyu mevcuttur . Köyümüzde her evde telefon mevcuttur Yeveli köyünde okuma yazma bilmeyen  yok denecek kadar azdır.Yeveli köyünün 1973 yılında kurulmuş bir dernegi mevcuttur dernek köyümüzde yapılması gereken hizmetlerin yapılması aşamasında üyelerinden almış olduğu paralarla birşeyler yapabilme çabasındadır.Deneğimiz köyümüze azınsanmayacak hizmetler yapmıştır.

2009 Mart ta yapılan yerel seçimlerde Yeveli köyü muhtarı olarak Soner GENÇ seçilmiştir.İletişim için muhtarın tlf-0536 639 00 43  Yeveli köyü Yeşilce beldemize 4 Mesudiyeye 17 km mesafededir.Ulaşım köyümüzde mevcut minibüslerle yapılmaktadır.Çambaşından Orduya gidilmektedir.Derneğimiz her yıl temmuz ayında köyümüzde keşkek günü ddüzenlemektedir.Yeveli köyü geçimini  hayvancılık ve tarımla sağllamakta idi fakat okuma yazma ve toprağın verimsiz oluşu ve nufusun yaşlanmasından dolayı  tarım ve hayvancılık tamamen bitme aşamasına gelmiştir.

Hamit GENÇ

Son Güncelleme: Çarşamba, 13 Temmuz 2011 14:21